Mirjam-Mari Marastu

Mirjam-Mari Marastu

samedi 23 avril 2016

Kas Santa Monica Networks ettevõte ning selle kurjategijatest juhataja Margus Väino ja Peep Aaviksoo kahtlase pankroti loo vahel on side?

Ks mäletate 2015.a. märtsi? Igaüks oli šokeeritud Peep Aaviksoo pankroti uddisega. Neile, kellel oleks vaja meeldetuletust, Äripäeval on olemas suurepärane artikkel Eesti suurima ärimehe / poliitiku kohta http://www.aripaev.ee/uudised/2015/03/16/peep-aaviksoo-pankrotis.
Kokkuvõteks, Peep Aaviksool on seadusega keelatud äriühigut juhtida ning on jäänud 2.5 miljoni eurot kreditoorset võlgnevust.

Oli küll üllatav leida selle skandaalse pankroti südames osaühingut ROM INVEST, mis peaks investeerima ja haldama miljonid Rumeenias ja mille osakapitaal on 2556 eurot. Ettevõte oli asutatud A.P & P CONSULT OÜ nime all kurikuulsa Mirjam-Mari Marastu abil, maksude kõrvalehoidmise, rahapesu ja kahtlaste korporatiivsete skeemide eesti kuninganna. Tema eristav “nimemärk” on e-posti aadress, mida ta kasutab äriregistriga kontakreerimiseks – office@services.ee

Nendel, kes ei mäleta meie eelnevat uurimist Marastu kohta, parim viis tutvuda selle tegelasega on vaadata üsna muljetavaldavat nimekirja firmadest, mida tema juhib http://www.teatmik.ee/en/info/p52861-Mirjam-Mari-Marastu)

Nii, Marastu teenuseid kasutades (registreerimine, virtuaalkontor, sekretäri teenused, loominguline raamatupidamine, deklaratsioonid, aruanded jne.) asutatud ja hallatud ROM INVEST OÜ on nüüd likvideerimisel ning on viimaste aastate suurima finantsskandaali keskel.


Pole vaja öelda, et osaühingu raamatupidamisdokumentide, finantstehingute ja kirjavahetuse põhjalik uurimine läbi viidud määratud likvideerija poolt peab ettevõte kahtlaste tehingute kohta tõdet paljastama.
Loomulikult, määratud pankrotihaldur tegutseb vajaliku hoolsusega ning võib isegi heita valgust sellele, mis täpselt on Mirjam-Mari Marastu roll. Tuletame meelde, et Marastu seisab Peep Aaviksoo taga ka tema mõnedes teistes äriühingutes nagu ASHLEY OÜ, või BOLTON REALESTATE OÜ, kus ta on hoopis juhatuse liige. Võibolla need ongi firmad mis saavad kasu ROM INVEST OÜ pankrotist? Võibolla kreditoorid võiksid nende saada raha tagasi?
Kindlasti, pankrotihaldur teeb oma tööd ning õiglust ikka teostatakse!
Kuid, oodake… Pankrotihaldur on Kalev Mägi. Hea asi on see, et ta on usaldusväärne professionaal. Probleem on aga selles, et tema on ka 2015.a oktoobris registreeritud Eastham OÜ juhatuse liige. Ühendust selle firmaga saab võtta e-posti teel, kirjutades siia office@youroffice.ee. Nagu teie võibolla juba aimasite, see on üks teine Mirjam-Mari Marastu “nimemärk”, mis viitab kurikuulsa Office Services Group-ile aadressiga Lõõtsa 8a, 11415 Tallinn – mis on a ROM INVEST OÜ registreerimise aadress. Samal aadressil on registreeritud ka sada teist kahtlast ettevõtet, milles seisnebki Marastu äri.
Tundub küll, et Peep Aaviksoo kreditoorid nende raha ei näegi. Järjekordne klassikaline Marastu skeem, bravo maestro!

Neile, kes ei jälginud, Mirjam-Mari Marastu muuhulgas, on Ladies Circle Estonia ajaloolise esimese valitsuse liige (LCE, asutatud 1990.a). Seal ta naudib valitsuse sekretäri Terje Väino seltskonda (Santa Monica Networks juhataja Margus Väino abikaasa), Marje Teeriaho patronaaži all (üks LCE valitsuse juhatajatest).

Kes ei tea – Marje Teeriaho on Tapani Ensio Teeriaho abikaasa. Tapani Ensio Teeriaho on järjekordse Marastu poolt registreeritud äriühingu juhataja. Äriühing nimega INTERCAPITAL OÜ ja osakapitaliga 2556 eurot on registreeritud ja hallatud samal aadressil nagu ROM INVEST OÜ. INTERCAPITAL OÜ on Marje Teeriaho “tööandja”, ta töötab oma abikaasa firmas projektijuhina. Lisaks sellele, Tapani Ensio Teeriaho on ka MAMAIA OÜ juhataja, kuid esialgu see firma juht oli Peep Aaviksoo.
Samal ajal Tapani Ensio Teeriaho on TL-GROUP juhatuse liige (ikka Marastu toodang), mis omab 20% Santa Monica Networks GROUP OÜ osadest, mis on omakorda Santa Monica Networks AS emaettevõte.
Muuseas Tapani Ensio Teeriaho on Marastu Office Services Group OÜ osanik ja maksudest kõrvalehoidja AÜRs ja Soomes, kuid see on juba hoopis teine lugu..

Hetkel palume veidi tähelepanu Väino / Teeriaho perekondadele – Peep Aavikso / Marastu seosele.
Kõik need isikud on seotud läbi Santa Monica Networks. Äriühingu aadress on Lõõtsa 8a, 11415 Tallinn, ärme unustame, sama nagu hetkel juba äritegevusest väljunud pankrotil OÜ ROM INVEST, mille pankrotihaldur asub samas kohas. See kõik tundub kuidagi pehkinud..

Asi hakkab haisma kui me rõhutame selle asjaolu, et Santa Monica Networks GROUP OÜ ei ole IT firma, nagu paljud arvavad. Ei, see on hoopis finants- ja kindlustusettevõte. Äriühing küll ei tegutse mingi vastava litsentsi all, kuid ikka väidab et pakub finants- ja kindlustusteenuseid.

Nagu sellest ei piisa, Santa Monica Networks GROUP OÜ juhatuse liige lätlane Justas Dargužas (mis on täiesti loogiline eesti firma jaoks!) on ka ühe teise huvitava äriühingu juhatuse liige – VESTA INVESTMENTS OÜ. Lugu on ikka sama, arvasite ära, sama aadress, jälle Marastu poolt tehtud. VESTA INVESTMENTS OÜ teine juhatuse liige on Olli Ensio Heinonen, kelle juhtimise all on tükk teisi Marastu poolt registreeritud äriphinguid.

Kõik need isikud omavad otseselt või mitte osad BOLTON REALESTATE OÜ-s, väga jõukas kinisvara firmas, hallatud Marastu poolt. Äriphingut kasutavad musta rahapesuks ka sellised eksootilised tegelased nagu Itaalia maksudest kõrvalehoidjad ja kriminaalse taustaga isikud (hiljem jõuame ka sinna). Võib olla sinna ongi kadunud OÜ ROM INVEST ja Peep Aaviksoo petetud kreditooride raha?
Või pigem see side seletab kuidas ülistatud IT riistvara edasimüüja Santa Monica Networks GROUP OÜ aastaid jõuas järjepidevalt jaotada miljoneid eurot “kasumit” oma osanikute vahel (kõik need olles Peep Aaviksoo kaaslased) kõva konkurentsiga turul, kus tulu on napp ja investeeringud pole sageli esinevad.

Jälgige ka meie järeleuurimist eesti-soome musta äri ja selle aasta poliitilise draama kohta.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire